Chcete si pořídit bazén?

22.04.2012 19:41

Pokud patříte k milovníkům koupání a vodních sportu, určitě jste už někdy přemýšleli nad postavením bazénu na zahradě. Teď nemluvíme o malém bazénku pro děti, který se čistí vypuštěním trochy vody. Řeč je o velkých bazénech co znáte z hotelů a menších koupališť nebo krytých bazénů na malém městě.

Ideální velikost bazénu na plavání pro dospělého člověka je 120cm. Jaké otázky si musíte umět zodpovědět před koupi svého vlastního bazénu?

 

Mám dost času na údržbu? Ve vysokých teplotách se voda kazí ze dne na den. Je nutné hlídat pH a jiné faktory.

Mám dost místa na zahradě, kde nejsou stromy? Z každého stromu tu a tam něco spadne. Takové listí dokáže opravdu znepříjemnit koupání.

Nemám zahradu moc ve stínu? Teplota bazénu po napuštění je opravdu nízká. Existují solární plachty nebo jiné vyhřívací zařízení. Přirozené sluneční paprsky také pomáhají a koupání ve stínu je nuda.

 

Do bazénu se každý den ze vzduchu dostává spoustu nečistot. Ideálním řešením je krytý bazén doma, ale takové možnosti má opravdu jen hrstka lidí. Pro ostatní tu jsou zakrývací plachty, které bazén a vodu ochrání od nečistot v době vaší nepřítomnosti.

 

Bázén je výborná věc, ale spočítejte si, jestli vám ta práce kolem toho za chvíle ve vodě opravdu stojí.